- iunie 28, 2022
- Posted by: admin
- Category: Uncategorized @ro
Centrul pentru Legislație Nonprofit organizează pe 30 iunie 2022, întâlnirea regională Noi provocări pentru achizițiile sociale și de mediu. Măsuri propuse prin Planul European de Acțiune pentru Economia Socială și răspunsul României.
Evenimentul are loc online, pe platforma ZOOM, în intervalul 11.00-13.00 EEST, și își propune să aducă în prim plan rolul achizițiilor sociale și de mediu în economia socială, la nivel național, în contextul obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Uniunii Europene și a Planului European pentru Economie Socială.
Obiectivele Planului European de Acțiune pentru Economia Socială, propunerile României pentru implementarea acestuia, măsurile de stimulare a achizițiilor sociale la nivel european, rolul și importanța achizițiilor sociale în dezvoltarea economiei sociale, nevoile întreprinderilor sociale pentru a se dezvolta sunt doar câteva dintre temele dezbătute de experții naționali și europeni prezenți la eveniment.
Aceștia sunt reprezentanți ai rețelelor naționale și europene, reprezentanți din întreprinderi sociale și ONG-uri naționale, care desfășoară proiecte cu impact social și de mediu:
- Dorotea Daniele, Managing Director și Senior Expert – Diesis Network
- Victor Meseguer, Director – Social Economy Europe
- Ancuța Vameșu, Președinte – RISE România
- Mihaela Frățilă – WWF România
- Claudia Petrescu, Sociolog – Centrul pentru Legislație Nonprofit
- Alin Izvoran, Expert achiziții și Șef Serviciu programul E.L.E.N.A
- Loreta Isac, Manager de proiect – Centrul pentru Legislație Nonprofit
Cei interesați pot consulta aici agenda evenimentului și se pot înregistra pentru participare prin completarea .
Evenimentul are loc în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu derulat de Centrul pentru Legislatie Nonprofit în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Ateliere Fara Frontiere cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.